Novice

Brezplačni razbremenilni pogovori – NIJZ

Psihične obremenitve, stres, strahovi in skrbi, v času epidemije koronavirusa so lahko za marsikoga hudo obremenjujoče. Spoprijemanje z njimi je lažje, če se lahko na koga obrnemo in se o njih pogovorimo. Strokovnjaki za duševno zdravje bodo tako v času epidemije prebivalcem Slovenije na voljo za brezplačne razbremenilne pogovore.

Dve številki imamo tudi v zdravstvenem domu Ravne:

Ravne na Koroškem

02 87 05 213
031 796 555

na stacionarni telefon: 16.3.- 27.3. od 8. do 14. ure,
na mobilni telefon: 16.3.- 27.3. od 10. do 17. ure,
po 27.3. se časovnici zamenjata med stacionarnim in mobilnim telefonom (v veljavi 14 dni)

NIJZ je zbral seznam telefonskih kontaktov za nudenje psihološke podpore, ki se bo sproti osveževal: https://www.nijz.si/sl/strokovnjaki-s-podrocja-dusevnega-zdravja-v-casu-epidemije-koronavirusa-na-voljo-za-brezplacne

Ostanimo zdravi!

Nagovor župana

Dragi občanke in občani!

Zaradi razglašene pandemije novega koronavirusa in širjenja bolezni COVID-19, ki ogroža zdravje in življenje ljudi, je v izvajanju veliko ukrepov s strani države, ki onemogočajo normalno življenje, kot smo ga vajeni. Tudi na občini sprejemamo številne ukrepe, o katerih vas seznanjamo prek naše spletne strani (www.prevalje.net) in prek Facebooka (Občina Prevalje), s katerimi želimo poskrbeti za našo skupno varnost in zdravje!

Danes začenjamo s pomočjo pri oskrbi z nujnimi življenjskimi potrebščinami in zdravili na dom skupaj s predstavniki našega Karitasa in Rdečega križa ter številnimi prostovoljci, ki ste se že javili in se še javljate. Pomoč je namenjena vsem, ki nimate primernih možnosti za takšno oskrbo! S tem, da ostajate doma, sami naredite največ za sebe in za svoje najbližje!

Ozara – psihosocialna pomoč

V času širjenja koronavirusa in razglasitve epidemije številni občutijo zaskrbljenost, tesnobo in strah. Še posebej ranljiva skupina v tem času so ljudje s težavami v duševnem zdravju in njihovi svojci.

Nevladna humanitarna organizacija Ozara Slovenija s pisarno na Ravnah na Koroškem ima bogate izkušnje s področja informiranja in svetovanja ljudem s težavami v duševnem zdravju. Ker trenutna situacija prinaša ogromno stisk ljudi, bodo po svojih močeh pomagali in prisluhnili tudi občanom Prevalj, ki bi si želeli pogovora.

Psihosocialno pomoč in informiranje nudijo preko telefona in elektronske pošte. Pokličete jih lahko od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro na telefonski številki 031 526 848 ali 028750630 ali pišete na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vir: http://www.prevalje.si/Za-obcane/Novice-in-obvestila/ArtMID/515/ArticleID/921/Ozara-%E2%80%93-psihosocialna-pomo%C4%8D

VELIKA POŽARNA OGROŽENOST

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je RAZGLASILA veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 20. marca 2020 na območju celotne države.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

V času veljave tega razglasa občinam in gasilskim organizacijam izjemoma ni treba izvajati obveznosti, določenih v prvem odstavku 11. člena Uredbe o varstvu prede požarom v naravnem okolju ter obveznosti iz prvega odstavka 12. člena.

Vir: http://www.prevalje.si/Za-obcane/Novice-in-obvestila/ArtMID/515/ArticleID/923

Štab civilne zaščite Občine Prevalje

Želite pomagati? Če imate možnost pomagati na kakršen koli način, nas kontaktirajte.

  • 030 738 197
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.